Avvenningstruse - Informasjon Vis større

Avvenningstruse - Informasjon

Ny

Avvenningstruse heter også ”treningstruse” eller ”overgangstruse”. Den er en overgangs-løsning mellom bleie og vanlig truse. Den hjelper barnet til å venne seg til truser og slutte med bleier.

Hvordan fungerer avvenningstruse?
Avvenningstruse er laget av 3 lag med stoff. Innerste og ytterste lag er hovedsakelig i bomull (80% bomull, 20% polyester), mens det mellomste laget er i vanntett stoff. Den er myk og behagelig og kan brukes akkurat som en vanlig truse. Den har en god evne til å absorbere vann, og samtidig hindre andre klær i å bli våte når det skjer en ”ulykke”. Barnet kjenner seg våt når det tisser i trusa og lærer derfor å gå på do. Den er lett å ha på og av, og barn kan lett skifte truse selv. Materialet er slitesterkt og lettstelt, tåler hyppig maskinvask, men vasketemperatur bør ikke overstige 40 °C. 
Design er fra Japan, og varene er også laget til det Japanske marked.

Hva er forskjell mellom avvenningstruse og vanlig truse?
Vanntett stoff og beskyttelses funksjon mot lekkasje er største forskjell mellom avvenningstruse og vanlig truse. Avvenningstruse er også litt større og tykkere enn vanlig enkel truse. Den kan brukes som vanlig truse. Når barna er nylig sluttet med bleier, anbefaler vi at de bruker avvenningstruser en periode som en ekstra sikkerhet. 

Hva er forskjell mellom avvenningstruse og bleie?
En god bleie skal kunne gjøre at barnet føler seg tørr og behagelig i lang tid etter det tisser i den, men meningen med avvenningstruse er at barnet skal kjenne seg våt med en gang det tisser i trusa og derfor husker å gå på do. Det er ikke laget til å holde mye væske i seg, men til å lære barnet å bruke do i stedet for å tisse i trusa.

Avvenningstruse er ikke en bleie, og kan ikke fungerer som en bleie! Avvenningstruse klarer å holde man tørr kun i en bevist nivå. Når et barn er vant til å tisse i bleie og har tisset alt i avvenningstrusa si, vil man dessverre oppleve at alt er våt og avvenningstruse fungerer ikke! Man må regne med noen slike ulykker til å begynne med! Men barn lærer fort! De lærer akkurat fra slike ulykker at de må slutte å tisse i truse og skal løpe til å bruke do i stedet for! Etter barnet lærer seg å stoppe når de kjenner våt, begynner avvenningstruse å virke og kan holde andre klær tørr.

Barn kjenner våt når trusa er våt, så man bør helst skifte og vaske avvenningstruse etter at den blir våt, hvis det er mulig. 

Brukertips

Du velger avvenningstruser ved hjelp av barnets vekt, det samme som du velger bleier, men barnets størrelse bestemmer, ikke vekt. Du må ikke kjøpe den for stor. Hvis truse er for stor og sitter løs, virker den ikke godt, for det kan lett bli lekkasje fra sidene. Slike truser er mye større enn vanlige enkle truser, så en slank 3-åring kan godt bruke den minste strørrelsen.

Når du begynner å trene barnet til å slutte med bleier, prøv avvenningstruse om dagen og i ro først, og bruker bleier om natta eller når man er på reise. Barnet kan begynne  å bruke avvenningstruse om natta og heletida etter barnet er litt vant til å bruke dem. 

Avvenningstrusen absorberer ikke væsken som en bleie og barnet vil kjenne seg våt med en gang. Et barn som er vant til bleier vil bli overasket ved første gangs bruk. Forbered deg for noen ulykker og det hjelper å si i fra og gjøre barnet forberedet på dette også. 

Avvenningstruse er veldig lik en vanlig truse, og vil gjøre barnet stolt når det begynner å bruke den – ”jeg går ikke med bleier lengre og jeg bruker truse nå!”

Etter at barnet er vant til å gå på do, begynn å bruke vanlig truse om dagen først men fortsett å bruke avvenningstruse om natta en stund for sikkerhets skyld.

NB!

Avvenningstruse kan ikke garantere 100% uten lekkasje! Når et barn tisser mye i trusa og gjøre den veldig våt, kan andre bukse også bli våt likevel, men situasjon er mye bedre når barn bruker en avvenningstruse enn kun vanlig truse. Husk at avvenningstruse ikke er en bleie!

Avvenningstruse bør ikke ligger i vann eller være våt i lang tid, da dette kan føre til farge-toning.

Avvenningstruse bør ikke vaskes over 40 °C. Den tåler maskinvask, men bør unngå tørketrommel. Den skal vaskes med tøy i lignende farge. Feil vask kan føre til farge-toning.

Når du henger avvenningstruse til å tørke, er det lurt å vrenge den når utside er tørr, for innside kan være våt i lengre tid enn vanlig tøy pga. vann-tett stoff i mellomlag.

Forskjellige typer truser kan ha forskellige størrelses system. F.eks, str. 90 er til 13kg for en type truse og til 11kg for en annen type truse. Kontakt oss hvis du er usikker!

8 andre produkter i samme kategori: